Tapas Cambiar

Tapas van de maand

Elke maand stellen onze chefs een aantal speciale tapas samen. Zo blijven we u verrassen en geniet u telkens weer van de traditionele Spaanse smaak!

Ruime keuze

Tapas- & wijnkaart

Bij La Cabaña Tilburg hebben we een uitgebreide kaart met een gevarieerd aanbod van Spaanse tapas, traditionele Spaanse gerechte en mooie wijnen!

Openingstijden

Dagelijks geopend

Tilburgs Tapas restaurant Bodegón La Cabaña is geopend op woensdag en donderdag vanaf 17.00. Op vrijdag, zaterdag en zondag al vanaf 12:00 uur.
Reserveren kan online of per telefoon!

Bereikbaar

Gratis parkeren

Wij zijn goed bereikbaar via diverse uitvalswegen in Tilburg. Ook parkeren is geen probleem. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Bezoekadres

Academielaan 73 – 5037 EV Tilburg

T 013-4673384

Openingstijden

Tilburgs Tapas restaurant Bodegón La Cabaña is dagelijks geopend op woensdag en donderdag vanaf 17.00. Op vrijdag, zaterdag en zondag al vanaf 12:00 uur. Reserveren kan online of per telefoon!

Parkeren

Wij zijn goed bereikbaar via diverse uitvalswegen in Tilburg. Ook parkeren is geen probleem. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

La Cabaña

Geschiedenis

Geschiedenis van Tapas

Tapas zijn afkomstig uit de tijd dat de ‘botillerias’ (flessenwinkels) en ‘tabernas’ (tavernes) in Spanje opkwamen. De glazen werden hier afgedekt met een stukje brood met ham of een andere lekkernij zodat er geen insecten of viezigheid in het glas kwam. Zo ontstonden de tapas. Het Spaanse werkwoord ‘tapar’ betekent letterlijk afdekken. Deze werkwijze is vanaf toen een Spaanse traditie geworden.

LC4

Gevarieerd traditioneel Spaanse tapas

Tapas verschillen door het land heen, iedere streek heeft zijn tradities en gewoonten die geuit worden in het gerecht. De tapas uit Sevilla zijn zeer traditioneel, ze zijn hier ook ontstaan. Tegenwoordig bestaat er een algemene samenstelling in het assortiment van de tapasbars in Spanje. Het doel van de tapas is veranderd, tapas dienen niet meer om iets af te dekken maar om mensen bij elkaar te brengen. Tijdens het drinken van wijn en het eten van kleine hapjes ontstaat er gezelligheid.

*** Team La Cabaña ***