Spaanse Wijnproeverij

Spaanse Wijnproeverij

Wat biedt er de grootste variatie aan geuren en smaaknuances als men het heeft over dranken? Natuurlijk: Wijn! Honderden aroma’s die een harmonisch geheel vormen. Geen wonder dat wijn omgeven wordt door talrijke culten en dat de wijnstok al 9000 jaar door de mens wordt vereerd. Zover gaan de eerste getuigenissen van de wijnbouw terug. De ranken groeiden nog in het woud en klommen langs de boomstammen omhoog. De vogels leerden als eersten de ranken omwille van hun zoete druiven te waarderen.

Pas daarna kwamen de mensen, die ontdekten dat ze het sap van de druiven konden laten gisten. Op die manier ontstond de eerste wijn.

In samenwerking met Casa Rioja worden in La Cabaña diverse wijnproeverijen georganiseerd.

Tijdens de wijnproeverij wordt Spanje als wijnland behandeld. De gebieden Rioja, Navarra, maar ook minder bekende gebieden, komen aan bod. De verschillen tussen crianza, reserva en gran reserva passeren de revue.

Tijdens deze proeverij krijgen de gasten de kans om een achttal wijnen te ontdekken. Vooraf kan aangegeven worden of de voorkeur naar rode of witte wijn uitgaat. Standaard wordt er stokbrood bij de proeverij geserveerd. Dit kan echter uitgebreid worden met diverse tapas.

De prijs bedraagt €250 euro tot 15 personen, meer deelnemers € 12.50 p.p. extra dit is incl. presentatie en alle wijnen.

Workshop Reserveren

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

    *** Team La Cabaña ***